ЗЛЕКТРОНИКА 21-10A
Gyártó  
Származás Oroszország
Év 1993
Jellemzők

220 V-ról üzemelő időzítő, asztali óra és visszaszámláló készülék.
A hátoldalán 3 hálózati csatlakozó található. Mindegyik egy 220V és maximum 150W teljesítményű készülék reléken keresztül történő hálózatra kapcsolására szolgál. Ebből a kettes és hármas jelzésűre csak fényforrást engedélyez a figyelmeztetés. A bekapcsolást az előre beállított időpontban hajtja végre. Ehhez szükséges a pontos idő beállítása, amely nap-óra-perc alapon történik. Naponta maximum 16 időpont állítható be. Hetente pedig összesen 112 időpont tárolására alkalmas.
A visszaszámláló funkció esetén az előre beállított időmennyiségtől kezdi a visszaszámlálást. Használható hagyományos óraként is. Ekkor hangjelzéssel egybekötött ébresztés programozható be. Az alján található ajtó mögött egy rekesz van, ahová 2 db 9 V-os elemet lehet tenni. Ebben az esetben áramszünetkor sem veszti el a beállításokat az óra.

Méret 230x190x58 mm; 0,9 kg.
Egyéb

Funkcióját és rendeltetését tekintve elsősorban akvarisztikában használható. Ezzel kapcsolható a fényforrás és a levegőztető szivattyú. De máshol is megállja a helyét, pl. magnó vagy rádió adott időben történő bekapcsolása. Így a reggeli ébresztőhang mellé a Junoszt tévénket is bekapcsolja.
Érdekessége, hogy még soha nem lett szétszedve. A csavarokat viaszdugó zárja le. Így nincs információm, sem képem a belsejét illetően. Ettől függetlenül működik. A típusszám mögötti "A" betű módosítást jelöl. Ugyanis a 21-10 típushoz képest ennek a hátlapján van egy "Mikrofon" DIN csatlakozó és egy "Jelszint állító" potméter. E kettő szerepére még nem jöttem rá.
Az óra lelke a KR1016VI1 (КР1016ВИ1) LSI chip.

 

 

Gombok a programozáshoz és az időinformációk beviteléhez.

 

Hétfő, 12:38. Fél és teljes fényerőnél: